Tretmani protiv opadanja kose

PRP kose

PRP – Platelet Rich Plasma ili terapija sopstvenom plazmom bogatom trombocitima savremena je tehnika koja služi da podstakne regeneraciju ćelija i njihovo zaceljivanje. To i jeste razlog što se primenjuje i za rast kose kada nastupi proređivanje, kao i kada se želi bujnija, kvalitetnija i jača vlas koja brže raste. PRP kose na prirodan način stimuliše folikule dlake na rast, regeneraciju vlasišta i utiče na stvaranje novih krvnih sudova.

PRP kose je vrsta regenerativne medicinske metode koja pomoću trombocita, bioaktivnih proteina i stimulatora rasta koje sadrži krvna plazma samog pacijenta utiče na: zaustavljanje opadanja kose, obnovu tkiva vlasišta, rast nove kose i brže obnavljanje već postojeće. Utiče na stvaranje jače i deblje dlake, jer stimuliše postojeći folikul.

PRP je koristan samo kod osoba sa proređenom, slabom i tankom kosom. PRP ne može podstaći rast kose na mestima gde je potpuno izgubljena. U tim situacijama jedino rešenje je transplantacija kose.

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose je neinvazivna metoda tijekom koje se posebni mezokokteli implementiraju pomoću tankih iglica u mezoderm kože glave, gdje se nalaze krvne žile i folikuli dlake. Time se potiče cirkulacija, hrani vlasište i obnavlja folikul dlake. Mezoterapija kose će doprinijeti sprječavanju daljnjeg opadanja kose, značajno poboljšati kvalitetu postojeće dlake i stimulirati rast nove kose.

Tretman se izvodi u uvjetima ordinacije, a ako niste u mogućnosti osobno dolaziti na tretmane, kod nas možete osigurati mezoterapijski set sa dermarolerom za kućnu upotrebu (dovoljno za 10 mjeseci).

Mezoterapija kose ne može potaknuti rast kose na mjestima gdje je potpuno izgubljena. U tim situacijama jedino rješenje je transplantacija kose.